TAVSİYE

İlk Kez Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

İlk Kez Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

İlkbahar ve yaz aylarının gelişi, kamp hayatı tutkunları için ayrı bir öneme sahiptir. Her fırsatta tabiatın doğal güzellikleriyle baş başa vakit geçiren tecrübeli doğa tutkunları, ilk kez kamp hayatı yaşayacak olanlar için oldukça önemli tavsiyelerde bulunmaktadır. Uzman kampçıların tavsiyelerine uyarak siz de tüm beklentilerinizi karşılayan bir kamp dönemi geçirebilirsiniz. İşte tavsiyeler.

1- Kampa Tecrübeli bir Arkadaşınızla Gidin

Kamp yapmaya gideceğiniz gurup içerisinde tecrübeli biri yoksa işiniz bir hayli zorlaşacaktır. Doğanın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamak amacınız olsa da, tecrübesizlik kamp dönemini kâbusa dönüştürebilir. Yanınızda tecrübeli biri olması halinde çadırın nasıl bir yere kurulacağı, ateş yakma, yemek pişirme gibi işleri daha kolay halledebilirsiniz.

2- Kampa Gitmeden Aracınızın Kontrollerini Yapmalısınız

Kamp yapacağınız bölgeye kendi aracınızla gidecekseniz, kamp öncesinde bakım yapılması ve kontrol edilmesi gereken her şeyi gözden geçirmelisiniz. Araçta oluşabilecek bir arıza, oldukça sorunlu zamanlar geçirmenize sebep olacaktır.

3- Kamp Öncesi Hava Durumu Tahminlerini İnceleyin

Ani bastıran şiddetli yağışlara ve kötü hava koşullarına teslim olmak istemiyorsanız, kamp yapacağınız dönemde, kamp bölgesindeki muhtemel hava durumunu incelemelisiniz. Aksi takdirde yıl boyu dört gözle beklediğiniz kamp döneminizi hava şartlarıyla cebelleşmekle geçirebilirsiniz.

4- Kamp Öncesi Alışveriş Listenizi Eksiksiz Düzenleyin

Kamp yapacağınız yer, her an alışveriş yapabileceğiniz bir yere yakın değilse, kamp öncesi gerekli olabilecek tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Alışveriş yaparken kampa katılacak kişi sayısına ve kalınacak gün sayısına göre ayarlama yapmalısınız. Aksi takdirde kamp süresinin orta yerinde yiyecek ve içeceksiz kalabilirsiniz.

5- Yanınızda Götürmeniz Gerekenler

Kamp öncesi hazırlık döneminde, kamp yapacağınız bölgenin hava şartlarını göz önünde bulundurmalı, götürmeniz gereken zorunlu eşyaları yanınıza almalısınız. Normal hayatta çok fazla ihtiyacınız olmayan eşyalar bile kampta çok önemli bir işleve sahip olabilir. Uyku tulumu, fener, battaniye, odun kömürü, haşere ilacı, küçük sandalyeler vb. gibi eşyalar, detaylı bir şekilde düşünülerek kamp malzemeleri oluşturulmalıdır.

6- Çadırlarınızı Yabani Misafirlerden Korumalısınız

Eğer kamp alanınız vahşi hayvanların bulunduğu bölgeye yakınsa, yemek pişirme işlerini çadır kurduğunuz bölgeden en az 100 metre uzakta yapmalısınız. Aksi takdirde beklenmeyen misafirleri ağırlamak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca sinek ve zararlı böceklerden korunmak için çadırlarınızı tüm gün boyunca kapalı tutmalısınız.

7- Yanınızda Sizi Soğuktan Koruyacak Eşyalarınız Olmalı

Kamp döneminiz bahar aylarına denk geliyorsa, kamp ateşi yakmış bile olsanız gecenin serinliğinden korunmak amacıyla polar cinsi eşyalarınızı yanınıza almalısınız. Aksi takdirde sağlık sorunları yaşamanız oldukça yüksek ihtimaldir.

8- Yiyeceklerinizi Enerji Veren Ürünlerden Seçin

Kamp kurma sırasında ve sonrasında harcadığınız enerjiyi geri kazanmak ve vücut dayanıklılığını sağlamak amacıyla tatlı içeren çikolata, fındık, fıstık ezmesi, bisküvi, bal gibi ürünleri tercih etmelisiniz. Kızartmalık marshmallow da akşamları ateş başında neşeli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

9- Tuvalet Sorununuzu Pratik Çözümler

Hijyen sorununu pek takmıyor ve doğaya bırakabilirim diyorsanız, ekstra önlem almanıza gerek yok. Temizlik takıntınız var ve tuvalet hijyenine önem veriyorsanız, kamp öncesi hazır klozet veya poşetli tabure gibi ürünlerden birini temin etmelisiniz. Tabi ki kalıntıları en uygun yere boşaltmak şartıyla.

10- Kampa Giderken Eskimiş ve Önemsemediğiniz Kıyafetler Giyin

Doğanın ortasında tabiatla baş başa olacağınız için, tarz giyinmeye ihtiyacınız olmayacaktır. Çadır kurma, ateş yakma, yemek pişirme gibi işlerde her halükarda giysileriniz kirlenecek, yıpranacak ve yırtılacaktır. Bu sebeple kolayca göden çıkarabileceğiniz giysilerinizi götürmek daha akıllıca bir seçim olacaktır. Dilerseniz, dönüşte giymek için sevdiğiniz kıyafetlerden birkaç parça eşya yanınızda bulundurabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir